Kamperen in de Dordogne: Vakantie in Aquitaine

Aquitaine ligt in het meest zuidwestelijke puntje van Frankrijk. Het 41.308 km2 grote gebied is een thuis voor meer dan drie miljoen inwoners. De hoofdstad van Aquitaine is het bekende bordeaux en het prachtige Dordogne. Er zijn in dit deel van Frankrijk veel bossen, grotten en bergen te vinden, ook een deel van de Pyreneeën lopen namelijk door Aquitaine. Er zijn dus genoeg locaties om mooi te kunnen kamperen en dit wordt ook mogelijk gemaakt door de vele campings die de Aquitaine rijk is. Zo kun je heel specifiek zoeken naar een camping aan zee. Kamperen aan de kust heeft heel veel voordelen. Zo heb je altijd zwemwater om je heen, zijn er veel gezellige plaatsjes en is het weer altijd goed. Kamperen aan zee hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo zijn er voordelige kust campings waar je al vanaf €30 per nacht kunt verblijven.

Kamperen in Aquitaine

Aquitaine is een regio met vele verschillende landschappen zoals grote naaldbossen, prachtige bergketens, vele grotten met prehistorische rotstekeningen en epische kastelen. Al dit schoon zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een plaats in Aquitaine is waar die goed kan kamperen. Er zijn ook mooie steden te vinden in deze regio wat Aquitaine een plaats voor iedere campinggast is, of je nou van natuur, historie of shoppen houdt in het zuidwesten van Frankrijk kun je binnen en buiten je tentje genieten van je vakantie.

Natuur in Aquitaine

In Aquitaine is veel mooie ongerepte natuur te vinden. In de Dordogne zijn mooie groene vlaktes en weelderige rivierlandschappen te vinden. Ook de Pyreneeën zijn hier te vinden waar prachtige campings in valleitjes en op bergtoppen te vinden zijn. Niet ver van de Pyreneeën beukt het zoute water van de Atlantische oceaan op de kusten van Frankrijk, dus ben jij een zee mens dan kun je heel goed een camping aan de Franse kust in Aquitaine vinden. Ook kun je prachtige naaldbossen in de buurt van deze kust vinden waar veel hars en hout wordt geproduceerd.

Steden in Aquitaine

Er zijn vele grote steden in Aquitaine te vinden, waar de echte steden liefhebber kan genieten, je kan hier heerlijk op terrasjes zitten, wijnproeven of shoppen. Bordeaux is een hele bekende stad, en ook de hoofdstad, in Aquitaine. Bordeaux is wereldberoemd voor de heerlijke wijnen die uit Aquitaine komen. Je kunt hier dus ook heerlijke wijnproeverijen bezoeken, hoewel het dan wel aan te raden is om te overnachten in een hotel in Bordeaux voordat je weer met de auto terug naar je camping rijdt. Bordeaux is een thuis voor het prachtige Port de la Lune, wat maashaven in het Nederlands is. Sinds 2007 staat het deel van de stad waar Port de la Lune deel van is op de werelderfgoedlijst. Er zijn naast de prachtige rivier en de wijnproeverijen ook vele musea, theaters en een operagebouw te bezoeken wat een stuk warmer is dan je kleine tentje. Tip: kamperen in de Dordogne is extra leuk als je kiest voor een natuurcamping en niet in stedelijk gebied verblijft. Zo kun je extra genieten van de rust en de omgeving. Er zijn veel mooie bos-campings in de Dordogne.

Aanraders in Aquitaine

Bordeaux is zeker een aanrader, met de port de la Lune en de prachtige rivier die midden door de stad loopt is het een must see voor elke campinggast die in de buurt van Bordeaux kampeert. Verder zijn er vele kastelen in Aquitaine, als je van deze historische bouwwerken houdt is het altijd leuk om er eentje te bezoeken. Alleen in de Dordogne zijn al meer dan 1500 kastelen te vinden! Ook zijn er prachtige grotten en romeinse ruïnes in Aquitaine te vinden. De beroemde grotten van Lascaux zijn helaas gesloten voor publiek, maar gelukkig is er een replica gemaakt die veel bezoekers trekt. In deze grotten zijn vele grotschilderingen gemaakt die teruggaan tot de 15.000 voor Christus! Een prachtig stukje erfgoed! Houdt je van kamperen in de natuur is Aquitaine dus zeker een leuke streek om eens een camping te boeken.