De mooie stad Antwerpen

In deze reisblog hebben we het over de mooie stad Antwerpen. Dit is een stad in België en heeft een rijke cultuur. Antwerpen ligt aan de rivier de Schelde. En heeft hierdoor ook een grote haven opgebouwd over de jaren. Na Rotterdam heeft Antwerpen de op een na grootste haven van Europa. Verder is Antwerpen ook een wereldcentrum voor diamanthandel.

De volkslegende

De naam van de stad heeft een mooie herkomst. Zo heerste lang geleden een reus over de stad genaamd Antigoon. Hij eiste een hoge tol van elke schipper die over de Schelde wou reizen. Betaalden deze niet, heeft hij hun de handen afgesneden. Dit bleef zo totdat de held genaamd Brabo kwam en tegen hem vocht en won. Vervolgens sneed hij de hand van de reus af en gooide het de Schelde in. Zo is uit “hand werpen” Antwerpen geworden. De legende over de reus ontstond waarschijnlijk door de vondst van grote beenderen. Deze bleken later walvisbotten te zijn.

Het centrum

In Antwerpen kun je een leuk dagje doorbrengen. Op de Meir, de Shoppingstraat van de stad, kun je de hele dag rondlopen. Vervolgens kun je op de grote markt of de Groenplaats een lekker biertje drinken. België is bekend voor meerdere dingen. Hieronder vallen ook hun vele bieren. Andere bekendheden zijn wafels en chocolade. Verder heeft Antwerpen een mooie kathedraal.

Onze-lieve-vrouwekathedraal

Onze-lieve-vrouwekathedraal werd gebouwd in het jaar 1521. Ze herinnert aan de Notre-Dame in Frankrijk. Wat snel opvalt, is dat een van de toren veel kleiner is dan de andere. Waarom dit precies is, is niet bekend, maar er wordt gezegd dat het geld halverwege uitging en ze zo de tweede toren niet konden bouwen.