Skien in Rusland

Rusland wordt niet zo snel beschouwt als een vakantiebestemming en al helemaal niet als wintersport vakantieland. Een vakantie in Rusland is zeker een aanrader, dit omdat het zo een divers en uniek land is. Op vakantie naar Rusland is dus een top idee en daarom willen wij jullie meer vertellen over de skimogelijkheden in Rusland.

Rosa Khutar

Rosa Khutar is het grootste skigebied van Rusland met maar liefst 77 km aan piste. In totaal heeft dit gebied 25 verschillende liften. Dit is dus zeker een garantie van een mooie dag skien door de bergen van Rusland. Er zijn hier veel blauwe pistes te vinden maar de zwarte pistes ontbreken ook zeker niet. Het voordeel van dit skigebied, en alle skigebieden in Rusland, is dat de prijzen voor de skipassen erg laag zijn.

Andere wintersporten

In Rusland wordt het heel koud dus ze zijn pro’s in allerlei wintersporten. Dit is ook een van de redenen dat ooit de Olympische Winterspelen er gehouden werden.

Rosa Khutar is het grootste wintersport gebied. Er bestaan nog wel andere gebieden maar dit zijn vaak losse pistes.

 Naast skien kan je ook avontuurlijke activiteiten doen, zoals in het gebied Abchasien. Er zijn hier geen liften te vinden want het is een meer extreme vorm van sporten. Je springt uit een helicopter en moet dan je eigen weg terug vinden. Dit is alleen weggelegd voor gevorderden.