Welke caravan is het meest geschikt voor mij?

financiering caravan

Als je een nieuwe caravan wilt kopen, staat u eerst voor een ogenschijnlijk onoplosbare opgave. Er zijn talloze fabrikanten van caravans en een oneindig aantal indelingen en modelvarianten.

Dus voordat je nadenkt over welk merk het moet zijn, moet je duidelijk zijn over wat je eigenlijk wilt. Ontelbare keren lees je op social media de vraag “Welke caravan is de beste?”. Of “Welk caravanmerk is het beste?”

financiering caravan

Welke caravan moet ik kopen?

En juist deze vragen zijn niet objectief te beantwoorden. Omdat er niet zoiets bestaat als “Het merk” of “Het model”. Maar er is het beste model voor de respectieve persoonlijke behoeften. Een alleen reizend stel heeft andere behoeften dan een gezin. Jongeren hebben andere behoeften dan oudere kampeerders. Iedereen moet dus voor zichzelf uitvinden welk merk en welk model met welke apparatuur het beste is afgestemd op zijn persoonlijke behoeften. Uiteraard mag het beschikbare budget niet worden verwaarloosd eventueel kun je het budget met een financiering caravan verhogen.

Type caravans

Er zijn nu verschillende soorten caravans op de markt. We hebben ze hieronder even kort beschreven.

De Familie caravan

In deze caravan is genoeg plaats voor het hele gezin. Dankzij een vernuftig systeem maak je van de zithoek een tweepersoonsbed en voor de kinderen is een stapelbed beschikbaar. Een familiecaravan beschikt verder over een keuken en de luxere modellen hebben een badkamertje met toilet. Familie caravans zijn nu best aan de prijzige kant, denk dus eens aan een financiering caravan.

Een tour caravan

Een tourcaravan heeft grote voordelen voor een avontuurlijke vakantie. Dankzij het compacte formaat, het lichte gewicht en de eenvoud waarmee de caravan gemanoeuvreerd kan worden leent zich dit model uitstekend voor actieve vakanties. Verder stelt een tourcaravan beperkte eisen aan het vermogen van het trekkende voertuig vanwege het lichte gewicht.

Tweepersoonscaravan

Speciaal voor de senioren zijn de tweepersoons caravans de laatste jaren ongekend populair. Een complete zithoek, een kleine keuken en een badkamertje met toilet en een goed bed maken onderdeel uit van dit type caravan. Vaak zijn deze modellen ook uitgevoerd met een zogenaamde “mover” waarmee met een afstandsbediening de caravan makkelijk op zijn plek is te zetten zonder veel lichamelijke inspanning.