Skihelm met vizier: de trend van dit moment

Eén van de nieuwste trends op de piste is de vizierhelm, een skihelm met ingebouwd vizier. Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker. Zowel op de skipiste als in de skiwinkels en webshops. Maar wat is er nou zo bijzonder aan de skihelm met vizier? En waarom zou je een vizierhelm moeten aanschaffen? In dit artikel zetten we de belangrijkste feiten over vizierhelmen op een rij.

Vizierhelm komt uit de motorsport

De helm met vizier is afkomstig uit de Motorsport. Daar zijn soortgelijke helmen al jaren in gebruik. Het voordeel van zo’n helm op een motor is evident. Je hebt een veel beter zicht op de weg. Je ogen zijn beschermd tegen weer, wind én opspattend water. En het ziet er ook nog stoer uit. Dit zijn de redenen waarom een aantal fabrikanten van wintersporthelmen een paar jaar geleden zijn beginnen met de ontwikkeling van de skihelm met vizier.

Skihelm met vizier. De alles-in-één oplossing.

Een vizierhelm is een combinatie van een skihelm en een skibril. Het eerste voordeel wat je er dus van hebt, is dat je geen losse skibril meer nodig hebt. Ook heb je veel beter zicht op de piste. Er zit immers geen lastig frame in je gezicht. Een skihelm met vizier beslaat ook een stuk minder snel dan een sneeuwbril. Dat komt omdat er achter het vizier, dat is het scherm voor de helm, genoeg ruimte voor ventilatie is.

De verschillende kleuren vizieren.

Je kunt op zo’n helm meerder kleuren vizieren doen. Elke vizier is geschikt voor een specifiek weertype, bijvoorbeeld voor sneeuwval, zonnig weer of voor een bewolkte dag. Het wisselen van de vizieren is een paar tellen werk.

Een skihelm is best wel prijzig.

Deze nieuwe skihelmen zijn best wel prijzig. Gemiddeld begint de prijs van zo’n helm bij ongeveer 250 euro. Maar voor een hele mooie ben je zo 400 euro kwijt. Het scheelt natuurlijk wel dat je geen skibril hoeft te kopen.

Zo hierbij alle informatie die ik heb over skihelmen met een vizier. Ik hoop dat het een beetje interessant is!