De juiste watertank aanschaffen voor je camper of caravan

watertank camper

De watertank is een belangrijk onderdeel van je camper of caravan. Het is niet voor niets dat een watertank camper of caravan aan veel voorwaarden moet voldoen. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf hiervan? En zijn er nog meer zaken waar je rekening mee wilt houden wanneer je er eenmaal een hebt aangeschaft? In dit artikel lichten we beide zaken graag voor je toe.

Ga voor de juiste samenstelling

Het materiaal zegt je mogelijk niet veel. Maar het is belangrijk om hier toch even op te letten. Zo is het belangrijk dat het materiaal van zeer hoge kwaliteit is. Het kunststof moet immers zeer stevig zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het reukdicht en vrij robuust is. Vaak worden dit soort watertanks middels rotatiegieten geproduceerd. Op deze manier is de tank enkel aan de bovenkant open. Zorg er ook voor dat de tank met voldoende tussenschotten is uitgerust. De reden hiervan is dat dit de gewichtsverdeling beter in stand houdt. 

watertank camper

Het juiste onderhoud

Heb je eenmaal een watertank aangeschaft, dan wil je het nog op de juiste manier onderhouden. Op deze manier zal de tank zo min mogelijk slijten. Je kunt dit doen middels de dekselopening op de watertank. Het is raadzaam om het met een borstel schoon te maken. Dit kun je minimaal een keer per seizoen doen. Na langer gebruik is het tevens raadzaam om het grondiger te reinigen. Dit doe je bijvoorbeeld met chloordioxide of schoonmaakazijn.